Polkupyörä Suomessa

Esim. Oulussa pyöräillään Jyväskylää melkein kaksi kertaa isompi määrä ja Joensuussa 50 % enemmän. Ajoasento onkin pystympi kuten maantiepyörässä, niin että kuljettajan ois mahdollista vastata raajoillaan paremmin vastaantuleviin töyssyihin kuten myös kuoppiin. Kaksipyöräisellä polkupyörällä voi kuljettaa kahta alle kuusivuotiasta tai yhtä alle kymmenvuotiasta lasta. Rengaskoko vaikuttaa ymmärrettävästi myös pyörän käsittelyyn. Lunki kuski ei huuda tai heristä nyrkkiä, vaikka pyörätielle sattuisi este. Sekä jos rahat eivät riitä, pysty tilata hieman pidempijoustoisen sekä loivempikulmaisen jäykkäperän, he ovatkin tosin vähän harvinaisempia (koska täpärit on sikäli hyviä) lukuunottamatta ulkomailta löytää. Äärimmäistä talvipitoa haluavat rakentavat itsekin ruuvirenkaita, missä renkaan rungon vaikutuksesta sisältä ulos porataan pelti- vai koneruuveja niin, jotta niiden kärjet saapuvat esiin kulutuspinnasta.

Vähänkään painavampien kavereiden kannattaa kiinnittää huomiota siihen, niin että tasamaakäyttöön tarkotetuissa iskareissa ei usein riitä tarpeeksi vaimennusta vauhdikkaaseen rinteen laskuun, vaan olisi hyvä, jos pyörässä ois alamäkeen tarkoitetut iskarit. Kyseiset satulat on varmaan eräs parhaita ikinä tekemiämme pyöräilyaiheisia hankintoja. 28 tuumaisen puolesta joka kerta argumentoidaan pienemmällä vierintävastuksella. Hintahaitari maastopyörissä on valtava, lähtien muutamasta sadasta eurosta melkein kymmeneen tuhanteen euroon saakka. Tasa-arvoisessa risteyksessä väistä oikealta tulevaa. Lapset kasvavat ja kehittyvät eri tahtia, täten tärkeintä on, että pyörä ovatkin nimenomaan omalle tasolle sopiva. Hyvän pyöräilyasennon tunnistaa siitä, jotta niska sekä pää on vartalon jatkeena sekä katse on suuntautunut eteenpäin. Pyöräilijän kandee tarkkailla ajoasentoaan.

Nuoret korvasivat moottoroidut ajoneuvot vanhoilla, raskaiksi sekä kestäväksi tehdyillä paksurenkaisilla Schwinn Excelsior-pyörillä, jotka oli tehty aikoinaan lapsille moottoripyörien korvikkeiksi. Palaamme renkaiden tuumakokoon kohta. Pärjätä työpaikkasi pyöränsäilytysmahdollisuudet. Liikenneministeriön arvauksen mukaisesti pyöräilyn kaksinkertaistaminen vähentäisi terveydenhuollon kustannuksia 74–216 miljoonaa euroa vuodessa. Ostosten tekeminen verkkokaupassamme on vaivatonta. Pyöräilykuolemien vähentymiseen ovatkin vaikuttaneet erityisesti taajamanopeuksien alentaminen, kevyen liikenteen väylien kehittäminen ja kypärän käyttämisen lisääntyminen. Liikuntaa ja urheilusuoritusta hakeva työmatkapyöräilijä joutuu toki vauhdista. Radat ovatkin alamäkeen rakennettuja polkuja, joista löytyy toisen muassa hyppyreitä, kivikkoja, kallistettuja mutkia sekä droppeja.

Meillä onkin monia erilaisia polkupyöriä, mistä varmasti löydät itsellesi sopivan, vaikkapa maastopyörän tai retkipyörän. Sivuheijastimina hyväksytään myös heijastavat renkaat. Hyvistä pyöräilyjärjestelyistä löytyy informaatiota Kulkulaarista Kävelyn ja pyöräilyn kansallisesta tietopankista. Retkipyöräilyreitit sijoittuvat yleensä ottaen rauhallisille pienehköille teille, minkä tähden ne soveltuvat myös koko perheen pyöräretkille. Poljin- kuten myös sivuheijastimien värin joutuu olla ruskeankeltainen. Myös pyöräilijöille on saatavissa muun muassa pehmusteilla varustettuja pyöräilyhousuja sekä satulaan kiinnitettäviä geelipehmusteita.

Huoltoteline ei oo pakollinen mutta todella hyödyllinen lisäapu joka säästää tuhansilta kirosanoilta vuosien kuluessa. Autoilija ei tahallaan aja pyöräilijän päälle. Tällöin onkin hyvä valita jokin lyhytjoustoinen (120mm taikka alle) etu- taikka täysjousitettu xc-pyörä. Suomessa toiset pitävät cyclocross-pyöriä hyvinä talvipyörinä, mutta niihin sopivat nastarenkaat sekä lokasuojat, toisin kuten maantiepyöriin. Retkipyörästä löytyy joka kerta lisäksi lokasuojat sekä ajovalot. Pyöräily ovatkin sujuvaa ja turvallista, kun käyttää asianmukaisia ajovaloja kuten myös heijastimia hämärällä kelillä. Pyörällä voi ajaa suojatiellä silloin, kun se onkin lisäksi pyörätien jatke.

Kaksisuuntaista pyörätietä pitkin ajava pyöräilijä pystyy tulla risteykseen autoilijan näkökulmasta yllättävästä suunnasta vai näköesteen takaa. Retkipyöräily on ollut suosittua avustuksella aikojen. Eri selvitysten mukaan pyörä onkin siitä huolimatta kaupungeissa nopein kulkuvälinen noin viiden kilometrin matkoilla. Ostat haluamasi rungon , vaihteet, satulan, pyörät, ohjaustangon ynnä toiset osat sekä rakennat itse oman pyöräsi. Älykäs kaupunkipyöräilijä osaa ennakoida myös busseihin ja busseista pyörätielle pomppivat jalankulkijat. Polkupyörät koko perheelle huippumerkeiltä polkuhintaan! Verkkokaupasta löydät kaikkea pyöräilyyn liittyvää. Shimanolla suomen markkinoita ei verrata niinkään sähköpyörien edelläkävijämaa Saksaan vaan Ruotsiin. Downhill eli alamäkiajo on nimittäin maastopyöräilyn vauhdikkain laji.

Pyöräilyn edellytyksiä parannetaan yhtäjaksoisesti sekä uusia pyörätieyhteyksiä voidaan toteuttamaan tarpeen mukaan. Mukavan ajoasennon löytyminen tarttee monesti testaamista ja edellä mainitut neuvot ovatkin suuntaa antavia. Tarkempaa genrevalintaa kandee lähestyä saapuvan käytön avustuksella. Onko sinulla kysymyksiä taikka tahdotko henkilökohtaista palvelua kun olet ostamassa polkupyörää netistä? Ota yhteyttä nettikaupan asiakaspalveluumme joko sähköpostitse tai puhelimitse sekä kysy polkupyöristä vai tarvikkeista. Ajoasento retkipyörissä on usein erittäin pystyssä mahdollistaen monien peräkkäisten pitkien päivien viettämisen pyöränselässä mukavasti, ja helpottaen maisemien sekä liikenteen seuraamista.

Pyöräilykuntien verkosto edistää pyöräilyä, varsinkin pyörän käyttämistä arjen matkoilla henkilöauton vaihtoehtona. Järjestely vaatii pientä suunnittelua kuten myös tietenkin sen, jotta fillarille on turvallinen säilytyspaikka työpaikalla. Seudullisia pyöräilyn pääreittejä elikkä laatukäytäviä on seitsemän: ne johtavat keskustasta Hervantaan, Kangasalalle, Teiskoon, Pirkkalaan, Ylöjärvelle, Nokialle sekä Lempäälään. Istumistyöstä sekä tämän vaarallisuudesta on nykyään sanottu kuluvan talven verran. Vailla kypärää pyöräili 88 % kuolleista. Maantie- ja citypyörissä valjastettu sileä ja kapea asfalttirengas tarjoaa pienimmän vierintävastuksen tasaisilla tiepinnoilla.

Maahantuoja Mikko Norvasto tietää, että kaikki eivät vaativille messukävijöille kelpaa. Toisessa ääripäässä on suoratankoisia, paksurenkaisia laitteita, mihin saatta pakata tavaraa useita kymmeniä kiloja. Maastopyöräilystä tuli suosittu laji 1980-luvulla ja Atlantan olympialaisissa vuonna 1996 tästä tuli olympialaji. Jäykkäetuhaarukka on kevyempi kuten jousitettu, eivätkä notku seisaaltaankaan poljettaessa. Useat retkipyörät myöskin valmistetaan teräksestä runkoon saatavien parempien jäykkyysominaisuuksien takia. Todellisen polkupyörän valitseminen on nimittäin helppoa. Kokeessa tarkasteltiin pyöräilykaupunkina kuuluisaa Kööpenhaminaa kuten myös tän tapaa arvioida, kannattako sen panna lisää rahaa uusien pyöräteiden rakentamiseen. Parvet kohtaavat kaaosmaisesti, silloin kun valot vaihtuvat vihreäksi.

Näistä ajovalot, heijastimet, lokasuojat ja jonkinlainen tavarateline ovat perinteisesti messissä arkikäyttöön tarkoitetuissa pyörämalleissa. Ohita vasemmalta kuten myös väistä ohittavaa oikealle. Jos tilaa ei ole, rento pyöräilijä hidastaa vauhtiaan sekä soittaa ystävällisesti kelloa (kerran): anteeksi, voitteko väistyä, olette pyörätiellä. Kaksi astetta kuulostaa melko vähältä, mutta se tuntuu siitä huolimatta hyvinkin paljon sekä esimerkiksi minulla ajotaidot paranivat noin täysin silloin kun xc-kihnutin vaihtu all mountain-pyörään. Mikäli selässä ovat ollut vaivoja, kandee valita polkupyörä, jossa ajoasento onkin mahdollisimman pysty. Meidän nettikaupasta löydät toisen muassa laadukkaat polkupyörämerkit Cube, Cervelo, Giant kuten myös Bianchi. Asukkaiden kannalta kävelyn ja pyöräilyn ehdoilla rakennettu ympäristö ovatkin autoille suunniteltua luontoa viihtyisämpi. Kun kelirikkovaiheen yli pääsee, alkavat jälleen mukavammat kunnon talviset pyöräilykelit.

Talvipyöräilyssä pyöräilyä harjoitetaan talvivarustein. Näissä valjastettu rengaspaine on yleisesti 6-10 bar. Puhtaisiin maantiepyöriin verrattuna retkipyörässä on nimittäin monesti hieman kuvioidummat paksummat renkaat sekä laajemmat välityssuhteet mäkisiä osuuksia varten. Toisinaan harrastelijat muuntavat kevytrunkoisia pyöriä yksivaihteisiksi sinkuloiksi. Jos tilaa on, keskellä pyörätietä valokuvaa ottava turisti kierretään rauhallisesti. Juna kuten myös metro ovatkin lähiössä asuville portti kaupunkipyöräilyyn. Toisena sai lähteä satulat. Merkittävimmät reitistölliset puutteet on enimmäkseen taajamien ja Jyväskylän keskustan välisissä yhteyksissä sekä Jyväskylän keskustassa.

This entry was posted in Polkupyörä and tagged . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.