Category Archives: Sähköpyörä

Sähköpyörä herättää mielenkiintoa

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Sähköpyörä herätti markkinoilla isoa mielenkiintoa, kuten myös vastailin siellä moniin kysymyksiin. Muutama kertaa talven kuluessa piti tuoda sähköpyörä sisälle sulamaan niin että sai vaihdettua takaisin kakkoselle. Että pyöräily, lisäksi sähköavusteisena, edustaa viisaita ja kestäviä kulkumuotoja, haluavat Liikennevirasto sekä Trafi yhdessä edistää sähköavusteista pyöräilyä kotimaassa. Jahka vastus onkin kevyempi, pysyy sähköpyöräilyinto yllä myös ensimmäisen ylämäenkin päästä. Meitsin moderni sähköpyöräni on nimittäin Cannondale.

Tämäntyyppisessä moottorissa vääntömomentti ovatkin monesti hiukan pienempi kuin kahdessa muussa moottorityypissä, ja sen tähden tuo soveltuu parhaiten kaupunkiajoon sekä tasaiseen maastoon. Pyörien akut ovatkin kehittyneet viimeisen vuosina, siinä esim Helkaman uusien mallien akut kestävät peräti 70 -80 kilometrin ajomatkoja yhdellä latauksella. Samalla tuli suojatuksi akun liittimet irtolumelta tosin tämä jäätymisongelma tuli havaittua jo aikaisemmin kuin lumesta ehti tulla ongelma. Sähköavusteisen polkupyörän avustustehon saattaa valita säätimestä. Uskoisin tuon pitävän pitkälle paikkansa, tosin 50km jep edellyttää myötätuulta ja/tai jokaisesta pienimmän avustuksen käyttöä. Sekä ostohinta jotta vakuutus-, huolto-, akun vaihtoja sähkökulut puhuvat sähköpyörän puolesta, ja kaupan päälle saadaan vielä terveydellinen etu.

Hankin noin vuosi sit sähköpyörän, ja olenkin ajellut mutta reilu 6km suuntaansa työmatkaa Jyväskylässä päivittäin. Viimeksi mainitulla ovat iso merkitys. Ero näihin järeällä kuviolla varustettuihin talvirenkaisiin on melkoinen, he rullaavat erittäin kovin. Kansainvälisissä tutkimuksissa on myöskin huomattu sähköavusteisen pyöräilyn terveyttä ja peruskuntoa ylläpitävä ja vahvistava vaikutus. Heti käy mieleen, jotta lapselliselle tarpeellinen varuste pyörän kanssa ois lasten kuljettamiseen tarkoitettu peräkärry. Toukokuun puolivälistä elokuun loppuun ajoittuneeseen projektiin saattoi hakea mukaan kuka tahansa.

Mulla toisin sanoen laatikkopyörä jossa moottori etunavassa, akku tarakalla ja nastat molemmissa päissä. Sähköpyörien myyntimäärät on suomessa jääneet pienemmiksi kuten on odotettu, mutta Saksassa ei jälleen vastaavasti ollut ns. Sähköavusteinen pyörä toiselta nimeltään sähköpolkupyörä on valmis sähköisen liikenteen innovaatio, minkä käyttö ovat monissa Euroopan maissa lisääntynyt vauhdilla. Tilaisuudessa puhunut kulutustutkija sekä sähköpyöräilijä Mika Pantzar korosti, että pelkällä virkamiestyöllä sähköpyöräily ei lähde kasvuun. Ajoneuvoasetuksen mukaan pienitehoista mopoa koskee tieliikenteessä 25 km/h nopeusrajoitus ja mopoa 45 km/h nopeusrajoitus.

Tällaisia ajoneuvoja pidetään ajoneuvolain mukaan moottorittomina ajoneuvoina. Tämän tähden kaupunkisuunnittelijan onkin puhuttava pyöräilyjärjestön kanssa ja sähköpyörien myyjän onkin tutustuttava energiayhtiön edustajaan. Tällaista järjestelmää saattaa verrata jossain määrin auton ohjaustehostimen voima-avusteiseen järjestelmään. Kylmä ilma alentaa myös rengaspainetta ja siten suurentaa vierintävastusta. Pyöräilyä lisäämällä halutaan vähentää ilmastopäästöjä, parantaa liikenteen sujuvuutta ja saada kansanterveydellistä hyötyä. Kaikissa sähköpyörissä on nimittäin automaattinen laturi. Muunnossarjat ovat klassisia poljinohjattuja sarjoja, elikkä joka kerta kun pyörää polkee, on sähköapu päällä. Sähköpyörä ladataan kätevästi pistorasiasta.

Yhteenvetona en ole kokenut suureksi ongelmaksi aiheuta manuaalista tehonsäätöä liukkauden takia. Sähköavusteinen pyörä, joka tunnetaan ulkomailla myös nimellä e-bike, ovat nerokas apuväline, jos haluaa tutustua kohdekaupunkiin lyhyessä ajassa laajasti nauttien samalla ulkoilmasta. Sähköpyörän moottorin akun kesto vaihtelee sähköpyörän akun koon mukaan. Kokoontaitettu Jekku on aika reipas paketti, sekä minua hirvitti ajatuskin siitä, että olisin mennyt sähköpyörä kainalossa ruuhkabussiin. Tämä ei niin reippaan paljoa haitannut, että rengas hajosi sen verran myöhään syksyllä jotta oli jo hyvä aika vaihtaa talvirenkaisiin.

Viimeisen kevään uutuus, Keski-Euroopasta rantautunut sähköpyörä on edelleen kovassa nosteessa. Kangasalalaisten tekemien työmatkojen keskipituus ovatkin 16,4 kilometriä näistä 81 prosenttia tehdään autolla. Jahka moottori ovat käytössä, sähköpyörä onkin kevyt polkea ja tämän tunnistaa etenkin ylämäissä. Mikä herättää sähköpyörien hintaerot? Hinta koostuu käytetystä tekniikasta: komponenttien laadusta, akkujen kapasiteetista (vähän yhtäkkiä patteri onkin sähköpyörän kallein osa) sekä lisävarusteista. Siitä johtuen muutaman kilometrin matka metrolle sujui hidasta turistivauhtia. Suomessa sähköpyöriä on ollut saatavana jo 90-luvulta alkaen ja pikkuhiljaa tää onkin valtaamassa alaa myös kotimaassa.

Polkimilla ei tosiaan näissä nopeutta hallita, lukuunottamatta lopettamalla polkeminen hetkeksi. Joku tekniikan maailma testannee vielä tämänkin sähköpyörän ominaisuudet sekä todellisen suorituskyvyn. 36 Kestävät elämäntavat leviävät parhaiten, kun onnistutaan luomaan yhteistyötä yhteiskunnan eri toimijoiden välille. Napamoottorin tekniikka ovat edullisempaa ja siksi tämä on käytännössä Helkaman edullisemmissa laitteissa. Sähköpyörän hankinta on jännittävää. Jospa ajaja lopettaa polkemisen vai jarruttaa, moottori pysähtyy. Voi ajaa tarkoittaa, ettei moottorin rajoitin lopeta sähköavustusta 25 km/h kohdalla kuin perinteisessä polkupyörään rinnastettavassa sähköpyörässä tapahtuu.

Ostajaryhmästä 35-vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat hyvinkin löytäneet sähköpyörän. 36 V:n ja 400 Wh:n akun kapasiteetti ovat siis 11,1 Ah. Voimansiirrossa ilmenee joka kerta pieni tehohäviö. Lapsiperheet kokeilivat erityisesti, miten kaupassa vai lasten harrastuksissa käynti sujuu tavarapyörällä. Kiinassa kaupataan tätä nykyä 27 miljoonaa sähköpyörää vuodessa. Joita pienempi energiankulutus, sitä kauemmin virtaa riittää. Innostus sähköpyörän ostoon lähti siitä, jotta ajelin päivittäin talven 2013-2014 vailla moottoriavustusta. Sunnuntaiaamuna tyhjällä maantiellä pyöräillessä saatat erottaa linnunlaulun taustalla heikon hurinan, mikä ei kuitenkaan oo sen häiritsevämpi kuin normaali rengasääni. Samaa sanoo lisäksi sähköpyöriin erikoistuneen fillariliikkeen kauppias. Jopo-kultturia naureskelee Virtanen viitaten suomessa tällä hetkellä hyvin suosittuun kaupunkipyöräbuumiin, mistä retromallinen Jopo lienee se tunnetuin.

Sähköpyörä onkin tavalliseen verrattuna painava, elikkä sen siirtely sisätiloista ulos tuntui kömpelöltä. Näiden pitää noudattaa lisävaatimuksia, kuten tyyppikatsastus, sekä riittävät jarrut kuten myös peilit. Takaisin kotiin saattaisi polkea silti sähköpyöräilyvarusteissa ilman sähköavustusta. Kokeilijat saivat testattavakseen joko normaalin, lähinnä työmatkapyöräilyyn suunnitellun sähköpyörän taikka tavarapyörän, missä kulkee messissä kookas tavarankuljetuskori. Tutkimuksen mukaan istumatyötä tekevien, aiemmin vähän liikkuneiden kunto parani selvästi, silloin kun he menivät pyöällä töihin vähintään kolme kertaa viikossa. Sillä välin saa hyvällä omallatunnolla haahuilla myymälässä.

Näissä sarjoissa käyttäjä itsekin määrittää avustustason kaasuttamalla. Kävely onnistui ainoastaan kepin kanssa reviiri pieneni. Sähköavusteisen pyöräilyn yleistymisellä ois varmasti useampia suotuisia vaikutuksia. Näiden pohjalta laadittiin edistämisohjelma sähköavusteisten pyörien käytön lisäämiseksi. Liikennejärjestelmän kestävyyttä ja liikenteen sujuvuutta parantaisi merkittävästi, jos mahdollisimman usea erittäin lyhyt automatka jäisi tekemättä. Liikennevirasto sekä Trafi kannustavat henkilöitä kokeilemaan sähköavusteista pyöräilyä, siinä se enemmän liikenteen sujuvuutta sekä vähentää päästöjä. Etumoottori voi tuntua ajajasta oudolta, jotta tavallisissa pyörissä ovatkin totuttu takavetoon.

Koska akun varaus saattaa purkautua itsekseen, pitkään käyttämättömänä oleva patteri täytyisi tarkistaa sekä ladata mikä toinen kuukausi. Olennaista on nimittäin tietenkin se, miten merkittävästi polkiija kulloinkin käyttää akkua apunaan. Polkimien yhteyteen sijoitettua moottoria kutsutaan luontevaksi ratkaisuksi, sillä sähkömoottorin veto käy suoraan ketjuun ja poljinvoiman tunnistus tapahtuu suoraan pääkallonpaikalla keskiössä. Sähköpyörän saa saada alle tuhannella eurolla, laadukkaat sähköpyörät maksavat noin 2000 euroa. Muunlainen moottoroitu, polkimin varustettu ajoneuvo pystyy olla esimerkiksi mopo taikka pienitehoinen mopo. Kalliimmat/laadukkaammat tekniikat kuten Panasonic, Bosch ja Shimano on toiminnaltaan sekä käyttövarmuudeltaan selvästi edellä samoja halvempia ja tuntemattomampia merkkejä. Gentin kaupunki Belgiassa käytti 0,3 miljoonaa euroa subventoidakseen sähköpyörien ostajia. Light Electric Vehicle) täten kevyt sähkökäyttöinen ajoneuvo.

Tagged | Kommentit pois päältä artikkelissa Sähköpyörä herättää mielenkiintoa